Kindercursus Keramiek

 

Lekker met je handen in de klei 

Kindercursus keramiek

Bij Studio Keramiek kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan. Het werken met klei stimuleert de creativiteit, het spelen, het experimenteren en het creatief oplossend denkvermogen. 

Kinderen zijn van nature creatief en vinden het een geweldige ervaring om samen met een deskundige in de studio aan het werk te gaan. Vanuit niets wordt iets heel moois gecreëerd.

Kinderen ervaren door het werken met klei hoe het is om te vertrouwen op hun eigen creërende vermogen. Daarnaast leren en ontdekken de kinderen hoe het is om spelenderwijs creatieve oplossingen te ontwikkelen, wat een positief effect kan hebben op het zelfvertrouwen.

Tijdens de keramiekcursus wordt uw kind gestimuleerd op de fantasie en de creativiteit. Er wordt het liefst gewerkt op individuele basis maar kan ook in combinatie samen met één ander kind. 

Kinderen ervaren door het werken met klei hoe het is om te vertrouwen op hun eigen creërende vermogen. Daarnaast leren en ontdekken de kinderen hoe het is om spelenderwijs creatieve oplossingen te ontwikkelen, wat een positief effect kan hebben op het zelfvertrouwen. Door de persoonlijke aandacht zie ik vaak een enorme focus, verassing, verwondering, trots en positieve energie.  Als kunstdocent heb ik meer dan twintig jaar ervaring in het onderwijs en heb ik mij tijdens mijn loopbaan gespecialiseerd in de wondere wereld van keramiek.  

Wanneer

Op afspraak van maandag t/m zaterdag tussen 14-17 uur

Tijdsduur van een cursus

4 lessen van 2 uur 

Leeftijd 6- 12 jaar

Kosten

Een cursus bedraagt €150,- inclusief btw, klei, glazuur, twee maal ovenstook en drinken. 

Wat ga jij maken?

  • In de studio is er ruimte voor fantaseren, experimenteren en creëren. Je mag zelf verzinnen wat je van klei maakt en hoe je het beschildert. Je leert hoe je objecten kan boetseren, opbouwen met plakken, rollen of mal. Je kan ook een mens-dier en fantasiefiguren maken of dingen die je écht kunt gebruiken zoals fruitschalen, kommen, bekers, of tegels. Alles wat je maakt ga je beschilderen (glazuren) en wordt gebakken, net zoals een échte keramist dat doet! 

     

     

Kindercursus Keramiek

Contactformulier

Contact-formulier

Wil je meer informatie over openingstijden of mogelijkheden, vul dan het contactformulier in of bel mij.