Masterclass particulieren

 

Breng je keramiekvaardigheden naar een hoger plan

Studio Keramiek biedt in twee persoonlijke keramieksessies van 3 uur alle begeleiding om tot een uniek sculptuur of toegepast werk te komen. Ervaar de rust en de energie, die het werken met klei met zich meebrengt en ervaar de focus en concentratie die tegelijkertijd pure ontspanning geeft.

Zou jij ook je eigen creativiteit een boost willen geven en je laten inspireren op het gebied van keramiek? Of zou je liever meerdere techniek- en materiaalkennis willen op doen? Heb je behoefte aan het ontwikkelen van jouw eigen creativiteit in een sculptuur of toegepast werk? Dan ben je van harte welkom in Studio Keramiek. Studio Keramiek is een atelier in Amsterdam Nieuw West waar je kan werken met keramiek en waar alle gereedschap en apparatuur staat die je nodig hebt. Je kunt prachtige objecten maken met keramiek. Bij Studio Keramiek kun je kiezen uit vijf verschillende masterclasses; je kunt kiezen voor een techniek die het beste bij jou past.  Dit kan met de draaischijf, met een mal, door te gieten of met de hand en uiteraard zijn alle combinaties mogelijk.

Keuze:

 Je kan kiezen uit één de volgende vijf masterclasses:

1) Schaal of kom met een mal vervaardigen en glazuren Tijdens deze masterclass wordt een toegepast werk gemaakt zoals een fruitschaal, een sushibowl, een ontbijtkom,  thee- of koffiekoppen, een urn of een zelf bedacht product gemaakt, die je met behulp van een drukmal ontwikkeld. De keramieksessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijg je verschillende technieken aangereikt om met klei en een mal te werken en wordt de gekozen vorm gemaakt samen met een persoonlijke stempel van porselein. Na het drogen wordt het werk ‘biscuit’ gebakken en is het klaar om geglazuurd te worden, meestal duurt dit een week. Het tweede gedeelte staat in het teken van het decoreren en glazuren van het werk. Na het glazuren wordt het werk nogmaals gestookt, maar nu op een nog hogere temperatuur en kun je jouw werk komen ophalen, samen met de porseleinen stempel, jouw persoonlijke handtekening voor al het werk wat je daarna gaat maken. 

2) Tegels vervaardigen en zelf glazuren Tijdens deze individuele masterclass ga je je eigen tegels maken. De keramieksessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijg je technieken aangereikt om met klei mooie en gelijkmatige tegels te maken en wordt een persoonlijke stempel van porselein vervaardigd. Na het drogen wordt het werk ‘biscuit’ gebakken. Het tweede gedeelte staat in het teken van het decoreren en glazuren van het werk. Daarna wordt het werk nogmaals gestookt maar nu op een hogere temperatuur en kun je jouw werk komen ophalen samen met de porseleinen stempel, jouw persoonlijke handtekening voor al het werk wat je daarna gaat maken. 

3) Handgevormde vaas vervaardigen en glazuren Tijdens deze individuele masterclass ga je een handgevormde vaas maken. De keramieksessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel ga je je vaas vormen door middel van een ringen- of platen-techniek, wordt de buitenkant bewerkt met een structuur en maak je een persoonlijke stempel van porselein. Na het drogen wordt het werk ‘biscuit’ gebakken. Het tweede gedeelte staat in het teken van het decoreren en glazuren van de vaas. Daarna wordt het werk nogmaals gestookt maar nu op een hogere temperatuur en kun je jouw werk komen ophalen samen met de porseleinen stempel, jouw persoonlijke handtekening voor al het werk wat je daarna gaat maken. 

4) Borden of schoteltjes maken en glazuren Tijdens deze individuele masterclass ga je borden en/of schoteltjes maken. De keramieksessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijg je technieken aangereikt om borden en of schoteltjes te maken. Daarna ga je je werken eventueel bewerken met een structuur, worden ze afgewerkt op de draaischijf en maak je een persoonlijke stempel van porselein. Na het drogen wordt al het werk ‘biscuit’ gebakken. Het tweede gedeelte staat in het teken van het decoreren en glazuren van de borden en of schoteltjes. Daarna wordt het werk nogmaals gestookt maar nu op een hogere temperatuur en kun je jouw werk komen ophalen samen met de porseleinen stempel, jouw persoonlijke handtekening voor al het werk wat je daarna gaat maken. 

5) Een sculptuur vervaardigen en glazuren Tijdens deze individuele masterclass ga je een beeld maken. De keramieksessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijg je technieken aangereikt het beeld uit een brok klei te maken en dit uit te hollen. Daarna ga je het beeld eventueel bewerken met een structuur en maak je een persoonlijke stempel van porselein. Na het drogen wordt het beeld ‘biscuit’ gebakken. Het tweede gedeelte staat in het teken van het decoreren en glazuren van het beeld. Daarna wordt het werk nogmaals gestookt maar nu op een hogere temperatuur en kun je jouw werk komen ophalen samen met de porseleinen stempel, jouw persoonlijke handtekening voor al het werk wat je daarna gaat maken. 

 

 

Voor wie?

De masterclass is voor alle mensen die de Studio Keramiek Experience willen ontdekken. Met deze ervaring kun je de mogelijkheden van keramiek ervaren. Het is tevens geschikt voor ervaren keramiekliefhebbers die zich verder willen ontwikkelen.

 

Inclusief:

  • 2 individuele sessies à 2,5 uur in de studio 
  • materiaal
  • loodvrije glazuur
  • stoken
  • ambachtelijke sapjes en drankjes

€295,- incl. btw

Masterclass sculptuur en toegepast werk

Aanmelden masterclass particulieren 2022