Masterclass voor kunstdocent, zzp-er of instelling

Nieuwe inspiratie met keramiek voor jezelf en je lessen 

Zou jij ook je eigen creativiteit een boost willen geven en je willen laten inspireren op het gebied van keramiek? Of zou je liever meerdere techniek- en materiaalkennis willen opdoen zodat je dit in je eigen lessen kan inzetten? Heb je behoefte aan het ontwikkelen van jouw eigen creativiteit in een sculptuur of toegepast werk waardoor je vanzelf weer, sprankelend vol energie en creativiteit, voor de klas staat?

Deze masterclass is ontwikkeld om de deskundigheid van kunstdocenten op een hoger niveau te brengen. Dit kan door lesplannen te koppelen aan de ontwikkeling van je eigen creativiteit of door het aanreiken van technieken waarmee je lesplannen kunt inzetten voor in de klas.

Inhoud:

Tijdens jouw individuele masterclass krijg je verschillende technieken aangereikt om met klei te werken. We ontrafelen de essentie van goede ideeën om vervolgens te kijken hoe ze uitvergroot kunnen worden tot een portret, een object of een beeld. Om deze uit te voeren krijg je praktische- en kennis-tools aangereikt om de vertaalslag te maken van een creatief proces naar een realistische oplossing die resultaat oplevert. De keramieksessie bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt gewerkt met de draaischijf, een armatuur, handgevormd of met een mal. Het tweede gedeelte staat in het teken van het decoreren en glazuren van het gemaakte werk van een beeld of een toegepast werk zoals een schaal of een vaas.

Inclusief:

  • twee daagse van 2,5 uur in in studio of op locatie
  • apparatuur
  • materialen
  • glazuren
  • hapjes & sapjes

€325,- inclusief btw

Van de masterclass kunstdocenten

Inschrijven masterclass  kunstdocenten 2022